loader
Foto

Artişti renumiţi din diaspora, invitaţi la „A doua Românie"

Joi, 28 octombrie, de la ora 21.00, Corina Dobre v-a invitat să îi cunoaşteţi pe câţiva dintre ambasadorii culturali ai României în lume, artişti apreciaţi peste hotare şi care au rămas în strânsă legătură cu ţara lor de origine.

 

Trei muzicieni de top ai scenei internaționale, soprana Rodica Vică, violonista Clara Cernat, împreună cu pianistul și compozitorul francez Thierry Huillet, s-au reunit pentru o serie inedită de concerte-conversații, cu o temă interesantă: „De ce europenii iubesc muzica românească”?

(w882) Vica R

Acestea fac parte din turneul internaţional „Romanian Music Journey”, organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, care cuprinde cinci orașe europene: Montauban (Franţa), Viena (Austria), Iași, București și Cluj-Napoca (România).

Rodica Vică şi Clara Cernat au povestit la „A doua Românie" despre bucuria reîntâlnirii cu publicul şi despre emoţia întoarcerii „acasă”.

(w882) Clara

Artistul vizual Ioan Iacob, stabilit în Germania, la Düsseldorf, este unul dintre cei  mai apreciati pictori români din diaspora şi a avut numeroase expoziții în mai toate oraşele importante din Germania, dar şi în Olanda, Belgia, Luxemburg, Statele Unite ale Americii, Israel şi, desigur, în România. În ultimii ani, artistul petrece tot mai mult timp în România, iar cea mai recentă expoziţie a fost găzduită de Muzeul de Artă din Constanţa.

Invitat la „A doua Românie", Ioan Iacob a vorbit despre copilăria petrecută la Biertan, unul dintre cele mai pitorești sate din Transilvania, despre studiile efectuate la cea mai bună universitate de arte din Germania, dar şi despre căutarea continuă a „ADN- ului de pictor”.

(w882) Iacob

În aceeaşi ediţie, ați putut afla detalii despre un inedit dialog poetic, inspirat de actuala pandemie, între poeta şi traducătoarea Ioana Ieronim, rezidentă la Washington DC, şi poeta Dagmar Dusil, născută în Transilvania, dar stabilită în Germania.

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...