loader
Foto

Articolul VII: Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne

Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne, românii din Marea Britanie, societăți contemporane nesigure, români în elita academică mondială au fost temele pe care realizatorul Mihaela Crăciun le-a abordat la Articolul VII, pe 20 noiembrie, de la ora 21:30.  

 

În studio au fost prezenți: Aurora Martin, vicepreședinte "International Institute for Human Security", Chicago, Ștefan Valentin Rusu, consultant de management la Proportunity, startup românesc din Londra, și profesorul Andrei Marga, fost ministru al educației și ministru de externe. Din Texas a intervenit, la telefon, profesorul Cristian Bratu, șeful Catedrei de franceză-italiană a Universității Baylor.

(w235)

(w235)

"România este acum țara cu cea mai mare emigrare de cetățeni în timp de pace, iar românii emigrează pentru venituri mai mari, dar și din cauza nesiguranței justiției, scăderii educației și a abuzurilor la tot pasul. Cea mai mare extindere a comerțului cu ființe umane este astăzi aici", consideră profesorul Andrei Marga, prezent la Târgul Gaudeamus pentru lansarea cărții "Educația responsabilă".

(w235)

Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne își propune să educe și să tragă un semnal de alarmă asupra pericolelor la care se expune sociatatea: traficul de persoane, una dintre marile probleme contemporane. România este o țară de sursă pentru traficanți, și atunci, s-a gândit Aurora Martin, trebuie să facă un astfel de muzeu în România, care să ajungă la potențiale victime, în satele românești, în orașele mici acolo unde lipsa de mijloace financiare corelată cu lipsa de informare vulnerabilizează persoanele, copii, adolescenții, făcându-i să devină victime ușoare în mâinile rețelelor de traficanți.

Recent, la Londra, au fost salvate 29 de românce – care au între 20 şi 40 de ani. Despre acest fenomen, dar și despre succesul tinerilor antreprenori români din Marea Britanie, ne va vorbi Ștefan Rusu, responsabilul cu dezvoltarea la Proportunity, firmă fondată și condusă de români, care dă credite imobiliare de tip prima casa în Londra. Ei au strâns £3.7 milioane de la investitori + £2-£5 milioane linie de creditare pentru împrumuturi.

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

"A doua Românie", cu Sînziana Mircea

publicat: Joi, 18 Aprilie 2024

Joi, 18 aprilie, de la ora 21:00, la "A doua Românie", pe TVR Internațional, vă invităm să urmăriţi un amplu interviu cu Sînziana Mircea, ...

În Săptămâna Mare, ascultăm cele mai frumoase pricesne la TVR FOLCLOR

Ediţii speciale de „Tezaur folcloric” sau „Cântec şi poveste”, concert de pricesne în interpretarea Paulei Seling, dar şi „Pricesne pentru ...