loader
Foto

Arte, carte şi capricii, cu Liana Stanciu – un nou sezon la TVR 3

Din 18 aprilie, în fiecare joi seara, de la ora 21.00 - vă oferim informaţii despre cele mai recente evenimente culturale şi discuţii de suflet cu oameni reprezentativi - racordaţi la fenomenul  cultural.

 

Noul sezon Arte, carte şi capricii vă aduce, din 18 aprilie, noi întâlniri cu actori importanţi ai scenei culturale, dar şi cu subiecte din literatură, muzică şi capricii creative. În plus, noul sezon este marcat de revenirea Lianei Stanciu în rolul de moderator al întâlnirii săptămânale cu artele, cărţile şi capriciile care ne fac viaţa mai frumoasă.

(oar_w460)

Aşa cum v-aţi obişnuit, în fiecare joi seara, la TVR 3, emisiunea vă aşteaptă informaţii despre cele mai recente evenimente culturale şi discuţii de suflet cu oameni reprezentativi - racordaţi la fenomenul  cultural – care vor sta de vorbă, în studioul 4 virtual al TVR, cu Liana Stanciu.

În prima ediţie a acestui nou sezon, aflăm de la regizoarea Chris Simion-Mercurian cum este să construieşti un teatru... de la zero, dar şi cum un diagnostic dur te poate face să... te îndrăgosteşti de tine însuţi, transformând tristeţea în energie pozitivă, care te poate ajuta să depăşeşti orice obstacol.

(oar_w460)

Tot în această ediţie, regizorul Barna Nemethi ne propune o pledoarie pentru lectură, nu printr-o nouă peliculă, ci printr-o... campanie de sprijinire a lecturii iniţiată de Asociaţia Curtea Veche. Câte cărţi şi-au găsit cititorii prin donaţiile Asociaţiei, dar şi de ce este bine să citeşti cel puţin 20 de minute pe zi, aflaţi numai la Arte, carte şi capricii.

(oar_w460)

TVR 3 oferă cultură, educaţie, evenimente de ţinută şi producţii regionale prin intermediul Studiourilor Teritoriale ale TVR. Astfel, TVR 3 este liantul care uneşte oferta programelor diverse (ştiri, sport, cultură, minorităţi) din principalele zone geografice ale ţării dar şi postul care aduce publicului larg filme clasice şi de artă, teatru, concerte din Festivalul Enescu şi alte festivaluri de muzică clasică, poezie, spectacole de operă şi de dans, interviuri cu personalităţi culturale române şi străine, evenimentele culturale.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...