loader
Foto

Galerie foto

Despre homeopatie, ayurveda și terapia prin râs, la Arta fericirii

In fiecare zi, de luni până vineri, suntem inițiati în tainele terapiilor complementare, aflăm sfaturi prețioase de la specialiști, descoperim că fericirea se învață. De la ora 13:20, pe TVR2 și TVR+.

 

Fiecare zi a acestei săptămâni este dedicată câte unei direcții de dezvoltare personală. Vom trece de la planul fizic legat de corp și de tot ce îl menține într-o stare de armonie, la planul emoțional ce privește sentimentele pe care alegem să le avem față de situatii sau persoane. Vom trece apoi la planul mental, care se poate referi atât la procesele ce țin de concentrare, atenție, memorie, cât și la puterea noastră de a gândi diferit, în afara șabloanelor, de a ne schimba modelele. Planul spiritual este cel mai profund și totodată dificil de abordat dintre toate pentru că se raportează la legătura cu sinele nostru imaterial. Având ca scop final evoluția, parcurgem în fiecare ediție a emisiunii Arta fericirii următoarele subiecte:

Ziua de luni, 23 noiembrie, este dedicată planului fizic. Vom afla în această ediție câte ceva despre homeopatie și ayurveda, despre vindecarea prin similaritate și vindecarea prin conștientizare – cel mai vechi sistem medical din lume. Homeopatia urmărește să deblocheze energia corpurilor, să le reechilibreze și să repună în mișcare forța vitală.

Scopurile științei ayurvedice sunt legate de menținerea sănătății și de armonie, de vindecarea pe cale naturală a tulburărilor şi bolilor și de posibilitatea fiinţei umane de a trăi o viaţă lungă, sănătoasă şi fericită. Ea tratează ființa umană ca întreg și analizele sale se bazează pe relația microcosmos-macrocosm, pe relația omului cu mediul înconjurător. Ayurveda se regăsește în practică în alegerea alimentelor naturale potrivite fiecărui tip constituțional în parte,a plantelor medicinale, în purificare, terapia cu ajutorul culorilor, sunetelor, parfumurilor, în masaj, mișcare, în practicarea meditației și a unui stil de viață înțelept, echilibrat.

Invitații ediției vor fi Vasile Scarpet, consultant specialist în Ayurveda și Daniela Busneag, medic homeopat.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marți, 24 noiembrie, printre temele ediției se vor regăsi: familia, relația de cuplu, modelul parental, iertarea, reproșul, viața personală versus viața profesională. În această ediție, Mirela Vașadi va discuta nenumărate subiecte de țin de planul emoțional cu Alice Năstase și Andreas Fuhrmann.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 25 noiembrie, este Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Ne vom folosi de acest prilej pentru a participa la o discuție despre feminism și feminitate, dar și despre educația prin cultură cu solista Operei Naționale din București, Monica Petrică, cu Oana Stoianovici – coach transformațional și scriitoarea Ana Barton. Miercuri este ziua dedicată planului mental.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Pentru joi, 26 noiembrie, zi legată de planul spiritual, echipa emisiunii ne-a pregătit o ediție în care vom urmări opinii pro și contra ADHD. Cunoscută inițial ca o tulburare hiperchinetică cu deficit de atenție, ADHD este astăzi tratată de unii specialiști ca o tulburare de comportament care necesită măsuri cu caracter educațional și nu ca o problemă de natură neurologică. Invitat: doctor Cristian Andrei – neuropsihiatru și psihoterapeut.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Vineri, 27 noiembrie, este ziua miracolelor. Se vor discuta problemele cu care se confruntă omul în secolul actual: sărăcia, corupţia, boala, stresul, depresia, izolarea sau lipsa de reacţie la nivelul comunităţii, dar vom cunoaşte şi adevărate modele sociale, oameni care schimbă mentalităţi sau persoane care au reuşit să se autodepăşească. Le vom cunoaște pe Monica Adriana Burcea, psihoterapeut, fondator al Centrului de Terapie prin Râs Mandarin și pe Mălina Chirea - co-fondator al Institutului pentru Fericire.

Termenul „yoga râsului” a fost dezvoltat în India și îi aparține Doctorului Madan Kataria, din Mumbay. Hasyayoga combină râsul cu exercițiile de respirație și de relaxare.

"Conectează-te. Practică. Fii fericit! Pentru că fiecare om merită să fie fericit, iar lumea în care trăim ar trebui să îi asigure asta înainte de toate în mod clar și necondiționat", aceasta este declarația echipei Institutului pentru Fericire, pe care o vom regăsi cu siguranță urmărind ediția de vineri a emisiunii.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...