loader
Foto

Galerie foto

Aniversarea Principelui Nicolae şi prima vizită a acestuia în Basarabia

la Ora Regelui de sâmbătă, 4 aprilie. De la ora 15.00, emisiunea pe teme istorice despre monarhie şi regii României vine cu noi subiecte la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Alteţa Sa Regală Principele Nicolae s-a aflat la mijlocul lunii februarie în Republica Moldova. A fost prima sa vizită în Basarabia. Comuna Regina Maria, oraşele Bălţi, Cricova şi Chişinău sunt câteva locuri pe care cel mai tânăr membru al Familiei Regale a dorit să le vadă. La Chişinău, i s-a alăturat Principele Radu, cei doi având întâlniri cu oficialităţi moldovene. Imagini şi impresii din această vizită pot fi urmărite la emisiunea Ora Regelui, care se difuzează, ca şi până acum, de la ora 15.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, în fiecare sâmbătă.

O meserie pentru încredere în viitorul tău este un program al Fundaţiei Principesa Margareta dedicat tinerilor care urmează cursuri de specialitate şi care sunt ajutaţi să-şi găsească ulterior un loc de muncă. Mai multe informaţii despre acest program vor fi aduse la Ora Regelui din 4 aprilie.

Mihai Nicolae, preşedintele Institutului Cultural Fraţii Golescu şi membru în conducerea Acţiunii 2012, este invitatul săptămânii la Ora Regelui. Lupta pentru unirea Basarabiei cu ţara mamă şi nevoia implicării Familiei Regale în acest proiect naţional sunt ideile dezbătute de Bogdan Şerban Iancu în dialogul cu Mihai Nicolae.

Pe 1 aprilie, Principele Nicolae şi-a sărbătorit ziua de naştere. Alteţa Sa Regală a împlinit 30 de ani. La Palatul Elisabeta, 100 de invitaţi din ţară şi străinătate i-au fost alături, iar imagini de la acest eveniment pot fi vizionate de telespectatori tot la Ora Regelui din 4 aprilie.

Din 28 martie, îndrăgita emisiune Ora Regelui a revenit la TVR 1 cu un nou sezon, în care telespectatorii pot afla informaţii despre monarhie şi regii României şi pot însoţi Familia Regală în cele mai importante momente ale existenţei sale.

Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe www.tvrplus.ro, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android. De asemenea, Ora Regelui este difuzată la TVR Internaţional, tot sâmbătă, de la ora 16.30.

***

Despre Ora Regelui la TVR 1:

O emisiune pe teme istorice despre monarhie şi regii României, Ora Regelui oferă publicului informaţii despre ce a însemnat Monarhia pentru români, cum au influenţat regii istoria, cultura şi viaţa politică, economică şi socială a românilor. Timp de aproape o oră, rulează secvenţe inedite din arhivele cinematografice, dar şi imagini de astăzi. Emisiunea vorbeşte despre diferenţele dintre ce a fost şi ce este România, cât de bine au fost transmise şi învăţate lecţiile istoriei şi cât din ceea ce am învăţat - mai ales în perioada celor 45 de ani de comunism - despre Monarhie şi Regele Mihai, este mit sau adevăr.

Emisiunea conţine reportaje pe subiecte istorice, despre Casa Regală a României din vremea lui Carol I până astăzi, imagini mărturii de arhivă, vox-uri de la oameni simpli (despre rolul pe care l-a avut şi îl mai are Regele Mihai, Casa Regală sau despre momente ale istoriei care au fost reinterpretate în ultimii 60 de ani), dar şi interviuri cu diverse personalităţi şi o agendă actualizată a Casei Regale (vizite la alte case regale, acţiuni pe care le întreprinde Casa Regală pentru a reprezenta imaginea României în afara ţării, acţiuni economice, caritabile, importanţa pe care a avut-o Casa Regală în procesul de integrare în UE şi NATO etc.).

Foto: timpul.md

Redactor Lorelei Mihală /  Producător Lidia Voicu / Realizator şi prezentator Bogdan Şerban-Iancu

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...