loader
Foto

Galerie foto

Amintiri, povestiri şi cântece în memoria Doamnei Munţilor, Lucreţia Ciobanu

Iuliana Tudor a prezentat spectacolul de gală din cadrul Festivalului Naţional de Folclor Lucreţia Ciobanu de la Sibiu. Partea a doua a înregistrării - vineri, 26 august, de la 21.10, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Echipa de realizatori ai emisiunii O dată-n viaţă ne-a invitat vineri seară la o şezătoare ai cărei protagonişti au fost prieteni de-o viaţă ai regretatei interprete Lucreţia Ciobanu - Veteranii Junii Sibiului şi artiştii: Ileana Constantinescu, Nicolae Sabău, Viorica Flintaşu, Angela Buciu, Maria Lia Bologa, Ana Pacatiuş, Floarea Calotă, Mariana Lungu, Maria Butaciu, Benone Sinulescu, Tiberiu Ceia, Sofia Vicoveanca. Vineri, 26 august, de la 21.10, la TVR 1, Iuliana Tudor a fost gazda spectacolului de gală din cadrul Festivalului Naţional de Folclor Lucreţia Ciobanu de la Sibiu. Partea I a Concertului Lucreţia Ciobanu a fost difuzată de TVR 1 sâmbătă, 16 iulie.

(w500)

„Dorim să o omagiem pe doamna Lucreţia Ciobanu printr-un regal folcloric susţinut de colegi de scenă care au respectat-o şi au iubit-o, cât şi prin câteva momente muzical-coregrafice, special pregătite de cele trei generaţii de Juni ai Sibiului: „Veteranii Junii Sibiului”, profesioniştii de la „Cindrelul – Junii Sibiului” şi „Ceata Junilor”, a declarat Silvia Macrea, directoarea festivalului.

Prima ediţie a Festivalului Naţional de Folclor Lucreţia Ciobanu a avut loc în perioada 7-8 aprilie 2016, la Sibiu. Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu, având partener Cercul Militar Sibiu. Televiziunea Română este coproducător al evenimentului.

(w882)

Aşadar amintiri, povestiri şi cântece în memoria Doamnei Munţilor, regretata Lucreţia Ciobanu -vineri, 26 august de la 21.10, la TVR 1 şi TVR+. Concertul a fost difuzat simultan şi de TVR Internaţional.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...