loader
Foto

Amintiri despre Cristian Ţopescu: "Sunt doar un simplu Escu ..."

Telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi astăzi, 16 mai, de la ora 14.00, la o ediţie emoţionantă "Confesiuni. In memoriam Cristian Ţopescu".

 

Pentru Iuliana Marciuc, producătoarea emisiunii "Confesiuni", regretatul Cristian Ţopescu a fost un mentor şi alături de acesta a apărut pentru prima oară în direct. Despre Cristian Ţopescu, Iuliana Marciuc îşi aminteşte că era modest şi că atunci când a afirmat în emisiune că este cel mai mare comentator sportiv al Televiziunii Române, el a răspus: "Sunt doar un simplu Escu ...".

Ediţia de astăzi "Confesiuni", difuzată de TVR 2, de la ora 14.00, a fost filmată în data de 11 ianuarie 2012, iar telespectatorii vor avea ocazia să îl redescopere pe Cristian Ţopescu - omul din spatele jurnalistului.

În emisiune, invitatul Iulianei Marciuc a făcut o caldă pledoarie pentru sportul început la vârste fragede. Mergând pe firul amintirilor, îndrăgitul comentator sportiv povestea telespectatorilor despre pasiunea sa pentru călărie, moştenită de la tatăl sau, Felix Ţopescu si transmisă mai departe fiului său, Sebastian, dar şi despre cum a devenit, la vârsta de 25 de ani, campion la sărituri peste obstacole.

În platoul "Confesiuni" s-a aflat atunci şi cunoscuta realizatoare de televiziune Christel Topescu. Jurnalistul i-a multumit soţiei sale pentru anii frumoşi de căsnicie, iar Christel Topescu l-a descris pe partenerul său de viaţă în trei cuvinte: "entuziasm, documentare, tacere" şi i-a oferit un cadou muzical: piesa sa favorită de jazz, interpretată alături de Marius Pop .

Cristian Țopescu, cel mai iubit comentator de sport al României, omul care cu stilul său inconfundabil ne-a făcut să trăim alături de sportivii noştri emoţiile, bucuriile, dar şi decepţiile a murit marți, 15 mai, la vârsta de 81 de ani. Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR.

În 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul ”Steaua României” ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.

Pentru colegii din Televiziunea Română, care l-au cunoscut şi apreciat, inegalabilul Cristian Ţopescu a lăsat o vie amintire.

"Nu e loc de cuvinte multe. Nici de lacrimi. Nu i-ar fi plăcut. A plecat așa cum a trăit, demn și cu o modestie ireală. Cristian Țopescu a fost unic! Mulțumesc, respect veșnic ! Dumnezeu să îl odihnească!", a scris jurnalista Alina Alexoi pe Facebook.

"A fost CEL MAI MARE! Va rămâne aşa, precum coloşii ale căror victorii le-a comentat, Nadia, Gaţu, Hagi, Ilie, ne vom aduce aminte de el întotdeauna când va fi vorba de comentariu sportiv, de talent, de pregătire, de vocaţie şi de măsură. Rămas bun, domnule Ţopescu!", a spus Emil Hossu-Longin.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...