loader
Foto

Galerie foto

Alexandru Tomescu interpretează Imnul Naţional pentru TVR, de 1 Decembrie

Acordurile cântecului „Deşteaptă-te, române!” vin, în acest an, la TVR, de pe strunele celebrei viori Stradivarius, dar şi din glasul unei fetiţe foarte talentate.

 

În aceste zile, telespectatorii TVR 1 află ce programe pot urmări de 1 Decembrie ascultând, în acelaşi timp, şi Imnul Naţional într-o versiune inedită. Violonistul Alexandru Tomescu interpretează un fragment din solemnul cântec pe vioara Stradivarius Elder Voicu, cu care a făcut să vibreze o lume întreagă. Celebra vioară Stradivarius Elder Voicu este obiect de patrimoniu naţional, inclusă în categoria „Tezaur”, fiind una dintre cele mai frumoase şi mai bine conservate trei viori din lume. Construită în anul 1702, vioara are un sunet cu totul special, secretele realizării ei fiind nedescoperite de nimeni, de atunci. Televiziunea Română oferă acest cadou telespectatorilor săi, de ziua tuturor românilor.

Şi tot de 1 Decembrie, cei care vor urmări programele TVR 1 au parte de încă o interpretare plină de emoţie a Imnului României. În cadrul galei Inimi de români, „Deşteaptă-te, române!” este interpretat de Ingrid, o elevă în clasa a V-a la Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti, acolo unde studiază ca instrumente muzicale naiul şi pianul. Ingrid este unul dintre copiii al căror talent a fost deja confirmat prin numeroase premii la concursuri naţionale, printre care: Marele Premiu la concursul „Maria Lătăreţu", pentru copii; Marele Premiu la concursul „Dor de cânt românesc", Cumpăna-Constanţa; Marele Premiu „Străjerii Muzicii" - Hunedoara; Marele Premiu „Ecoul Pietrei Craiului" - Zărneşti-Braşov; Marele Premiu „Domnica Trop" - Rovinari-Gorj; Marele Premiu „Cununa Petrolului" - Moreni-Dîmboviţa; Finalist „Next Star". Ingrid e pasionată de muzica populară, iar ca modele le are pe marile interprete Maria Tănase şi Maria Lătăreţu.

Gala Inimi de români poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova, pe 1 Decembrie, de la ora 21.00.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...