loader
Foto

Galerie foto

„Alegerea – o iluzie?” – documentarul de vineri la TVR 1

Nu alegerile pe care le facem noi, ci mai degrabă alegerile care sunt făcute pentru noi - analizate în documentarul difuzat în premieră vineri seară, pe 18 august, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

În viaţă facem permanent alegeri - ce mâncăm, ce citim, pe cine votăm... Dar dacă aceste alegeri sunt doar o iluzie? O astfel de perspectivă ne oferă documentarul de vineri seară la TVR 1: în premieră, telespectatorii vor putea urmări producţia „Alegerea – o iluzie?” (FREEDOM FROM CHOICE, SUA, 2014), ce poartă semnătura regizorului Tim Delmastro. Documentarul este programat pe 18 august, de la ora 21.00.

Într-o epocă în care supra-reglementările şi legile uneori absurde controlează orice domeniu, în care grupările de lobby şi corporaţiile au o influenţă mai mare decât oricând, opţiunile noastre zilnice au devenit tot mai limitate. Şi, de fapt, mai facem vreo alegere? Experţi din diverse domenii din SUA oferă o imagine sinceră asupra limitărilor ascunse, dar prezente în vieţile americanilor de rând. Concentrându-se pe zone cheie, precum hrana, medicamentele, sistemul financiar şi media, documentarul „Alegerea – o iluzie?” (FREEDOM FROM CHOICE, SUA, 2014) ne ajută să aruncăm o privire la miliardele de moduri în care ne sunt dictate vieţile, şi ne spune şi cine are de câştigat.

(w500)

Prezentat într-o notă informală, documentarul nu este despre alegerile pe care le facem noi, ci mai degrabă despre alegerile care sunt facute pentru noi. Documentarul a fost filmat în New York, San Francisco, Washington, San Diego, New Hampshire şi Connecticut şi aduce în faţa microfonului experţi din mai multe industrii, printre ei numărându-se fermieri, avocaţi, oameni de afaceri, filosofi, dar şi autori de best-sellers şi politicieni.

(w500)

(w500)

Tim Delmastro este realizator de documentare de peste 10 ani. În acest timp, a adunat o experienţă vastă ca regizor video, inclusiv pentru reclame tv, dar şi în ca specialist în branding pentru companii precum EA Games, Take-Two Interactive sau Boeing Defence.

Documentarele The Future of Videogames şi Tokyo Access, ambele semnate de Tim Delmastro explorează creşterea fenomenului îngrijorător al jocurilor video de-a lungul şi de-a latul planetei.

Cel mai recent film al său – End of the Road: How Money Became Worthless – a fost foarte bine primit de public şi a câştigat numeroase premii la festivaluri de filme din întreaga lume, inclusiv premiul Cel mai bun documentar social la Atlanta Documentary Festival.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Despre naşterea Patriarhiei Române şi rolul pe care ortodoxia l-a avut în înfăptuirea Marii Uniri, într-o analiză „OMUL ŞI TIMPUL”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:00, realizatorul Rafael Udrişte propune telespectatorilor TVR Cultural o dezbatere despre importanţa ...

„Ce se întâmplă cu filmul de animație?”, o dezbatere „CineSens”, cu Magdalena Stanciu

În cea de-a doua ediție a emisiunii „CineSens”, Magdalena Stanciu îi va avea ca invitați pe creatorii de film de animație Anca Damian, Radu ...

„Istoria literaturii române contemporane”. Alex Ștefănescu: Matei Călinescu a fost un lider de opinie al generației de după 1960

Între 15 și 21 aprilie, la „Istoria literaturii române contemporane”, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să afle, de la regretatul critic ...