loader
Foto

Galerie foto

Alege-ţi singur cadoul de Moş Nicolae. Pe 6 decembrie, „Tu votezi România!”

În ziua de duminică, TVR 1 a realizat un program maraton prin care românii au fost permanent informaţi cu privire la desfăşurarea alegerilor parlamentare 2020. | VIDEO

 

Ceri geacă și primești pijamale... Ceri ciocolată și găsești pufuleți...

Moș Nicolae nu aduce întotdeauna ceea ce așteptăm. Dar dacă în loc să rămânem nemulțumiți, nu i-am mai lăsa pe alții să hotărască pentru noi... Și dacă de fiecare dată când nu ne convine, am alege să facem ceva, să ne implicăm, de exemplu?...

Prima duminică de decembrie este decisivă pentru următorii patru ani. Așa că, ne vom pune ghetele în picioare și vom ieși la vot. Pentru că eu votez România, tu votezi România! Noi schimbăm România! Duminică, Televiziunea Română ne arată cum se schimbă România sub ochii noștri. Întreaga zi de 6 decembrie este dedicată de TVR 1 alegerilor parlamentare din țara noastră - analizate, reflectate şi comentate de cea mai bună echipă de jurnaliști.

În pandemie şi după ce alegerile locale au avut rezultate care au modificat ierarhiile politice cunoscute, românii sunt chemaţi la vot pentru a-şi alege parlamentarii. Pe cine trimitem să ne reprezinte în Senat și în Camera Deputaților este alegerea fiecăruia dintre noi. Cum va arăta România în care trăim în următorii ani ţine tot de alegerea fiecăruia dintre noi. Votul influenţează nu doar viaţa noastră, ci afectează şi viitorul copiilor noştri.

Vom alege 465 de reprezentanţi ai noştri, ai cetăţenilor, în Parlamentul României. Ei propun și votează legi, votează Guvernul, verifică activitatea ministerelor, pot schimba Constituția sau chiar suspenda Președintele ţării. Coerenţa proiectelor legislative şi a unui climat politic normal depinde tot de parlamentari.

(w882)

Pe tot parcursul zilei de 6 decembrie, TVR 1 va realiza un program maraton prin care telespectatorii vor fi permanent informaţi cu privire la desfăşurarea alegerilor parlamentare. Sub genericul Tu votezi România, TVR 1 va transmite, de-a lungul întregii zile, aproape opt ore de ediţii speciale dedicate alegerilor: la 7.00, 10.00, 12.00, 13.00, 16.00, 18.00, inclusiv ediţiile Tu votezi România 9, de la 20.35, 22.00, 23.00, în care analizăm votul exprimat de români. Acestora li se adaugă informaţiile despre desfăşurarea alegerilor parlamentare prezentate în cele două ediţii Telejurnal TVR 1, la orele 14.00 şi 20.00. În plus, la fiecare oră fixă, pe ecran se va afişa un crawl cu informaţii de ultimă oră privind prezenţa la vot a românilor.

Jurnaliştii TVR ne vor aduce în timp real informaţii despre cum decurge votul în marile oraşe ale ţării: Bucureşti, Cluj, Iaşi, Craiova, Timişoara, Tg. Mureş, Buzău, Constanţa, Galaţi, iar jurnalistii TVR Moldova şi corespondenţii Ştirilor TVR din străinătate vor relata cum votează românii din Republica Moldova, Spania, Franţa, Rusia, Italia, Germania, Marea Britanie. De-a lungul zilei, în studioul TVR, se vor afla, pe rând, moderatorii ediţiilor speciale şi informative: Andra Soceanu, Claudiu Lucaci, Radu Andrei Tudor, iar seara, alături de jurnalişti şi analişti invitaţi, Ionuţ Cristache.

Relatări despre votul românilor din străinătate, care începe din 5 decembrie, vom putea urmări şi sâmbătă la TVR 1, în Telejurnalul de la 14.00 şi 20.00, precum şi în emisiunea Lumea azi (ora 16.00), realizată de Ioana Dumitrescu.

(w882)

Pentru cei care întrebarea „Eu cu cine votez?” mai e de actualitate, TVR 1 programează în seara de sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 21.10, piesa de teatru a lui Ion Luca Caragiale, pusă în scenă de Liviu Ciulei, „O scrisoare pierdută” - un intermezzo de neratat între campania electorală pentru alegerile parlamentare şi ziua alegerilor.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...