loader
Foto

Galerie foto

Aici e Radio Europa Liberă. La microfon William Totok

TVRi vă invită să urmăriți pe 16 august, de la ora 21.oo, un episod din seria  realizată de Mihaela Crăciun,  “Aici e Radio Europa Liberă. La microfon William Totok. ”

 

Născut pe 21 aprilie 1951, a fost poreclit de securitate în 1970 „Interpretul" şi „Muzicologul", în urma scrisorilor trimise la Europa Liberă pentru emisiunea muzicală a lui Cornel Chiriac. Avea doar 18 ani când, în 1975, a avut loc prima lui arestare.

Este unul dintre scriitorii care au pus bazele Aktionsgruppe Banat. Plecat în Germania în 1987, William Totok a continuat dizidenţa din Vest, prin colaborările sale la Radio Europa Liberă, Deutsche Welle sau BBC.

(w882)

(w882)

Despre Europa Liberă mărturiseşte în inerviul cu Mihaela Crăciun: „Pentru acest post, pe care şi eu l-am ascultat o viaţă întreagă, continui şi astăzi să lucrez, transmiţând din Berlin, pentru Moldova... Postul acesta a avut o însemnătate politică, o are în continuare, să nu vorbim la trecut fiindcă nu a fost desfiinţat, există în continuare şi are acelaşi loc politic în viaţa publică pe care l-a avut în trecut. Din punct de vedere sentimental, a rămas pentru mine Europa Liberă şi Europa trebuie să fie liberă. Pentru libertatea asta noi am luptat şi luptăm în continuare.”

(w882)

Vom continua să vă  readucem în atenție, povești de viață fascinante cu ziariștii de la microfon, din redacție, de la departamentele de cercetare şi monitoring, în interviurile realizate în 2012.

***

Realizator: Mihaela Crăciun

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.