loader
Foto

„Acasă, la țară”, la TVR 3

Sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 7.00, am putut urmări o ediție „Acasă, la țară” despre stilul modern de viață în mediul rural.

 

În ediția a șasea a emisiunii „Acasă, la țară” îi vom cunoaște pe Marlene și Alex Herberth, care s-au retras în Transilvania, după ce au fost dezamăgiți de oameni și fapte mici. Pasionați de tehnici străvechi aduse în cultura contemporană, Marlene și Alex se bucură la Cincu de tot ce le oferă natura, creând obiective performative și mici serii cu tehnici provenite din patrimoniu.

Vom ajunge și la Podari, o localitate în apropiere de Craiova, pentru a vedea colecția de trăsuri de epocă și caii care l-au purtat și pe Principele Nicolae al României prin Sinaia, la oficierea ceremoniilor de nuntă.

Povestea Grădinii Botanice din Craiova, după ani de degradare, și cum a fost readusă la viață în 2015 vom afla în cadrul rubricii Sub cerul din grădină.

De ce și unde se mai organizează șezători în Oltenia, aflăm în cadrul rubricii Eveniment.​

Ediția este difuzată și la TVR Craiova, duminică, 16 ianuarie, de la ora 14.00.

Moderator și jurnalist: Loredana Berneanu

Realizator: Mirela Giodea

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...