"A doua Românie": despre programe culturale pentru românii de pretutindeni

TVRi | Joi, 08 Aprilie 2021
Corina Dobre și invitații emisiunii "A doua Românie" v-au așteptat joi, 8 aprilie, ora 21.00, la o ediție despre nevoia de programe culturale și de proiecte de presă de calitate dedicate românilor de pretutindeni.
marius manole

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Actorul Marius Manole povestește despre conexiunea cu diaspora, prin teatrul online și oferă detalii despre următorul spectacol dedicat românilor din întreaga lume. Mii de spectatori români din străinătate au cumpărat bilete la reprezentațiile online oferite de teatrele din București.  Marius Manole, unul dintre cei mai talentați și apreciați actori români, face parte din distribuția spectacolului care deține recordul de spectatori online, pe care speră să îl doboare, cu piesa "7 dintr-o lovitură", regizată de Lia Bugnar, care se va transmite live, de pe scena Teatrului Metropolis din București, pe 10 aprilie.

(w640) oana ursac

Despre strategia de programe dedicate românilor de pretutindeni, dar și despre rezoluții, smerenie și responsabilitatea de a fi în slujba celor din cealaltă Românie, aceea din afara granițelor, vorbește Oana Ursache, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

(w640) cristi buc

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la înființarea Asociației jurnaliștilor români de pretutindeni. Organizația a fost fondată de oameni de presă din 13 țari și înregistrată în Canada. Ce au însemnat acești 10 ani de activitate pentru jurnaliștii din diaspora și cum fac față aceștia provocărilor actuale explică Cristian Bucur, președintele asociației.

***

Emisiunea poate fi urmărită online pe TVR+.

Sursă foto - Marius Manole: psnews.ro

***

Echipa emisiunii:

Moderator: Corina Dobre

Jurnalişti: Virginia Ghiţă, Lucian Băbeanu, Sandrino Gavriloaia şi Doru Ionescu

Documentarist: Gabriela Mocanu

Producător: Liliana Văduva

 

TVR +
Canalul TVR YouTube