loader
Foto

6 concurenţi pentru ediţia 6 „Vedeta populară”

Pe 26 noiembrie, Iuliana Tudor ne-a dat întâlnire la ora 22.00, cu o oră mai târziu decât de obicei. Dar tot cu muzică bună, concurenţi dornici să impresioneze juriul şi telespectatorii şi duete de ţinut minte. „ Vedeta populară” s-a văzut duminică, la TVR 1 şi TVR+.

 

Un tânăr de 33 de ani, profesor de limba română în Arad; o ieşancă de 61 de ani, care a avut mare succes în Japonia cu muzica populară din Moldova; un tânăr de 29 de ani din Giurgiu, dar care reprezintă zona Vlasca – Teleorman; o studentă de 19 ani din Sălaj; un concurent născut la Alba, care locuieşte la Constanţa, dar iubeşte Banatul şi Ardealul şi o altă tânără de 25 de ani (din Iaşi), care s-a născut fără darul vederii, dar ambiţioasă şi hotărâtă - au dat măsura talentului lor pentru a se califica în semifinala Vedeta populară de la TVR 1. Duminică, 26 noiembrie, Iuliana Tudor a prezentat a şasea ediţie Vedeta populară începând cu ora 22.00, cu o oră mai târziu decât în mod obişnuit.

Au venit să îi susţină pe concurenţii de la Vedeta populară celebrul interpret Dinu Iancu Sălăjanu, director al casei de cultură din Zalău, Matilda Pascal Cojocăriţa, una dintre cele mai frumoase interprete de muzică populară de la noi, Conel Borza, reprezentantul muzicii populare din Crişana, moldoveanul Anton Achiţei, dar şi un urmaş de seamă al rapsozilor Teleormanului - Nicuşor Iordan.

(w882)

Dintre cei şase concurenţi aleşi pe sprânceană la preselecţiile din toată ţara, numai unul a  putut merge mai departe şi s-a calificat în semifinala Vedeta populară. După ce au trecut prin cele trei probe ale concursului, juriul, format din Grigore Leşe, Elise Stan, Constantin Enceanu, Laura Lavric, Mircea Dinescu, a deliberat, şi duminică seară  am aflat la TVR 1 numele celui de-al şaselea semifinalist Vedeta populară. Iuliana Tudor, gazda talent show-ului de talente din folclorul românesc, a dat startul ediţiei a şasea la TVR 1, începând cu ora 22.00.

 

Despre Vedeta populară

Din 22 octombrie, la TVR 1 se caută Vedeta populară! Interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară pun la bătaie, pe scena Vedeta populară, voci extraordinare, apariţii scenice memorabile, interpretări de suflet. Concursul de talente destinat interpreţilor amatori din folclorul românesc este prezentat de Iuliana Tudor în fiecare duminică, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

54 dintre pasionaţii de folclor, selectaţi din întreaga ţară de-a lungul verii, îmbracă straie populare româneşti şi concurează pentru titlul de Vedeta populară şi premiul în valoare de 100.000 lei. La finalul fiecarei ediţii se califică un singur concurent pentru etapele următoare ale concursului: semifinala şi finala.

La Vedeta populară, concurenţii interpretează o melodie la alegere din folcorul românesc şi cântă în duet cu vedeta preferată. Pentru a treia probă de concurs, cei şase concurenţi ai fiecărei ediţii trebuie să reproducă o melodie fredonată de juratul pe care îl trag la sorţi. Evoluţiile pe scenă sunt notate de juriul format din Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan.

(w882)

Intepretările live ale concurenţilor sunt susţinute de Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Capitalei. Actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, află părerile lor imediat după concurs şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, se discută despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...