loader
Foto

51% produse româneşti sau sancţiuni din partea CE?

Pe 20 februarie, de la ora 18.35, Emma Zeicescu a venit cu prima ediţie Perfect Imperfect a săptămânii, difuzată în direct, la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (I)

Ediţia este disponibilă online pe TVR+. (II)

România a primit recent de la Comisia Europeană notificarea declanşării procedurii de infringement pentru Legea care obligă marii comercianţi să vândă 51% produse locale. Comisia Europeană respinsese la finalul anului trecut argumentele cu care autorităţile române au promovat Legea care impune marilor comercianţi să asigure 51% din oferta de alimente de la producători locali.

Procedura de infringement constituie un proces care presupune atenţionarea unui stat membru UE de către Comisia Europeană pentru încălcarea unei obligaţii şi, ulterior, acţionarea statului respectiv în judecată la Curtea Europeană de Justiţie, unde ţara în cauză este amendată, de obicei, cu o sumă substanţială.

Reamintim că Parlamentul a aprobat, pe 8 iunie 2016, iar preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la 11 iulie 2016, o serie de modificări la Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, care obligă marile magazine să vândă în proporţie de 51% alimente din producţia internă. Aceasta trebuia să intre în vigoare în 6 luni de la promulgare, iar între timp Guvernul urma să elaboreze normele de aplicare.

O discuţie pe acest subiect – Legea 51% produse locale – ne propune Emma Zeicescu luni, 20 februarie, de la ora 18.35, în prima ediţie Perfect Imperfect a săptămânii. Dezbat subiectul la TVR 1, invitaţii Nini Săpunaru, membru PNL, iniţiator al Legii alimentelor, George Bădescu, director executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România şi Daniel Botănoiu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Partea a doua a emisiunii este dedicată actualităţii politice, iar invitaţii Emmei Zeicescu sunt deputaţii Tudor Ciuhodaru (PSD), Ionuţ Stroe (PNL) şi Alexandru Băişanu (ALDE).

Aşa cum au anunţat la începutul acestui sezon, jurnalista Emma Zeicescu şi echipa Perfect Impefect aduc o nouă abordare: emisiunea pune accentul pe nevoile, probleme şi dorinţele oamenilor obişnuiţi. Subiectele sociale se regăsesc în prima parte a programului, iar opiniile telespectatorilor sunt prezentate în direct, pe măsură ce acestea sunt exprimate pe pagina de Facebook a emisiunii.

 

Emisiunea Perfect Imperfect a debutat la TVR 1 în octombrie 2016 şi a devenit în scurt timp una dintre cele mai vizionate producţii de actualitate de la postul public. Emma Zeicescu lucrează de 16 ani în media, colaborând de-a lungul timpului cu posturile Naţional TV, Digi 24 şi Realitatea TV. La TVR, Emma face echipă cu producătorul Septimiu Sărăţeanu, jurnalist cu o experienţă de televiziune de 20 de ani.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...