loader
Foto

Galerie foto

360°-Geo: Trei documentare inedite dedicate animalelor

În săptămâna 23-26 noiembrie, jurnaliştii de la Arte France ne propun documentarele „Câinii campioni”, „Abou Dhabi, vânând cu şoimi” şi „Arca lui Noe din Bolivia”. La TVR 2, luni, marţi şi joi, de la ora 19:00.

 

Luni, 23 noiembrie, ora 19:00

* Câinii campioni (CHIENS, GRAINES DE CHAMPION-Franţa-Germania, 2008)

Ţara Galilor este considerat tărâmul câinilor din rasa border collies, cei mai buni câini ciobăneşti din lume. Nigel Watking, crescător de oi, îşi antrenează câinii pentru campionatul mondial al câinilor de stână. Jurnalistul Heiko De Groot a urmărit viaţa acestui păstor galez pe parcursul a şase luni.

Marţi, 24 noiembrie, ora 19:00

* Abou Dhabi, vânând cu şoimi (ABOU DHABI, AU CHEVET DES FAUCONS, Franţa-Germania, 2009)

În Emiratele Arabe Unite, vânătoarea cu şoimi este o tradiţie seculară, aproape fiecare casă are unul. Pentru că şoimul - într-o economie în plină dezvoltare - este un simbol vizibil al bogăţiei, mai respectat decât un Rolex.

Joi, 26 noiembrie, ora 19:00

* Arca lui Noe din Bolivia (ARCHE DE NOE DE BOLIVIE-Franţa-Germania, 2007)

În Bolivia, la Inti Wara Yassi, şi-au aflat refugiu peste 200 de maimuţe, sute de papagali şi tucani, câteva pisici sălbatice şi broaşte ţestoase. Acest proiect este unic-şi nu numai în Bolivia. Numele său, Inti Wara Yassi înseamnă Soare, stele, lună.

Fondatorul său îşi aminteşte că iniţial au avut "doar un cort, câteva animale maltratate şi multe speranţe". Dar acum, cei de acolo se ocupă nu numai de animalele rănite, ci şi de foşti copii ai străzii-care, la rândul lor, îngrijesc animalele.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.