loader
Foto

Galerie foto

2 X „Vedeta populară”, la TVR 1

Din această săptămână, Iuliana Tudor ne-a dat întâlnire cu „Vedeta populară” sâmbăta şi duminica, de la ora 21.00. Ediţiile 4 şi 5 ale celui de-al doilea sezon al concursului interpreţilor de folclor care îşi doresc să devină „Vedeta populară” au fost la TVR 1 pe 19 şi 20 mai, de la ora 21.00.

 

Sfîrşitul de săptămână vine cu o veste excelentă pentru iubitorii de folclor şi fanii emisiunii Vedeta populară: concursul talentelor din folclorul românesc, Vedeta populară, va fi difuzat de TVR 1 şi sâmbăta, pe lângă ziua deja tradiţională (duminica), în care telespectatorii îl urmăreau. Cu alte cuvinte, pasionaţii de folclor şi fanii Vedeta populară vor putea urmări două ediţii ale talent show-ului de folclor în fiecare săptămână - sâmbăta şi duminica - până la semifinală.

„Ne-am gândit să vă facem program şi sâmbăta, şi duminica. Din această săptămână, vă oferim două ediţii Vedeta populară în fiecare săptămână. La TVR 1, toată România e populară!", ne invită Iuliana Tudor, prezentator şi producător al show-ului Vedeta populară de la TVR 1.

Sâmbătă şi duminică, pe 19 şi 20 mai, la finalul ediţiilor 4 şi 5, vom cunoaşte alţi doi semifinalişti Vedeta populară. Zece noi concurenţi vor urca pe scenă, câte cinci în fiecare seară, dar numai doi vor fi câştigători. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la TVR 1 cu muzica populară şi talente din folclorul românesc, la ediţiile 4 şi 5 Vedeta populară.

(w882)

O studentă la Conservatorul din Iaşi, în vârstă de 23 de ani; un gorjean de 56 de ani, care caută tradiţii şi obiceiuri de pe Valea Motrului şi care a publicat o culegere de folclor; o tânără de 19 ani, din Bistriţa, care a susţinut primul concert din viaţa ei pe când avea 8 ani, interpretând 46 de melodii din repertoriul Valeriei Peter Predescu; un tânăr de 33 de ani din satut Ruşi şi viceprimar în Dragomirna (Moldova) şi un tânăr ce reprezintă Bihorul, care deşi are doar 19 ani, este partener într-o companie, se luptă sâmbătă seară la TVR 1 pentru al patrulea loc în semifinala Vedeta populară. Iuliana Tudor ne face cunoştinţă cu ei pe 19 mai, începând cu ora 21.00. Ion Drăgan, Saveta Bogdan, Călin Brăteanu, Leontin Ciucur şi Zinaida Bolboceanu, din Republica Moldova, vin să îi susţină pe concurenţi în proba a doua a concursului Vedeta populară.

(w882)

Duminică, 20 mai, Iuliana Tudor va aduce în faţa juriului şi a publicului alţi cinci interpreţi dornici să acceadă în semifinala Vedeta populară: o olteancă, în vârstă de 22 de ani, care simte că folclorul o reprezintă mai bine, deşi a studiat canto; un dobrogean, profesor de meserie, care, la 69 de ani, se mândreşte că i-au trecut prin mână 35 de generaţii de copii, dar şi cu pasiunea sa pentru folclor; o tânără de 17 ani din Sălaj, care a început cu handbalul şi voleiul, dar care alege să se exprime prin muzica populară specifică zonei ei; o maramureşeancă din Borşa, studentă la facultatea de Ştiinţe Economice şi o violonistă a Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti, dar care reprezintă Moldova, se întrec duminică seară la TVR 1 în ediţia a cincea Vedeta populară.

(w882)

Şi la ediţia de duminică în proba a doua, concurenţii vor face duet cu artistul favorit, pentru că în proba a treia să demonstreze cât de fidel pot reproduce o melodie fredonată de un jurat. Interpreţii Claudia Torop, Floarea Tănăsescu, Ileana Domuţă Mastan, Anghelina Timiş Lungu şi Sorin Filip sunt cei care vin să cânte în duet cu concurenţii de la Vedeta populară duminică seară, la TVR 1.

(w882)

După cum deja ştim, competiţia a devenit şi mai dură în al doilea sezon, pentru că prima probă a este eliminatorie. Iau deciziile la Vedeta populară: Grigore Leşe, Elise Stan, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Mircea Dinescu, cei cinci juraţi care nu doar notează concurenţii, ci le fac şi recomandări pentru îmbunătăţirea interpretărilor live, apariţia şi prezenţa lor pe scenă. Vom asculta şi intervenţiile lor la Vedeta populară atât sâmbătă, 19 mai, cât şi duminică, 20 mai.

 

Despre Vedeta populară, sezonul doi

Concurenţii celui mai mare talent show de folclor din România, Vedeta populară, se întrec din nou la TVR 1. Dintre sutele de interpreţi de folclor amatori care au venit la preselecţiile desfăşurate în toată ţara, au fost aleşi cei mai buni 45 de concurenţi din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Oltenia, Banat şi Bucovina. În fiecare săptămână cunoaştem câte cinci. Dintre ei, doar unul se va califica în semifinală.  Apoi, din cei 9 semifinalişti, 5 vor ajunge în finala Vedeta populară, care va avea loc în luna iunie.

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea Vedetă populară: să aibă voce, carismă şi o apariţie de neuitat, care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. În premieră în noul sezon, la finalul primei probe, juriul elimină unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Din juriul concursului fac parte, în noul sezon al emisiunii, interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic (care îi înlocuiesc pe Laura Lavric şi Constantin Enceanu). Acestea li se alătură cunoscuţilor juraţi de la Vedeta populară - Elise Stan, Grigore Leşe şi Mircea Dinescu, pentru a evalua prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

(w500)

Şi în sezonul doi, Marius Zorilă şi Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart, sunt alături de concurenţi în intepretările live din show.

(w500)

Imediat după concurs, actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor la Vedeta populară, află părerile lor şi ne ajută să îi cunoaştem mai bine.

credit foto: Doru Ochea

FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...